Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако редовно вежбате, узмите у обзир и овај невероватан природни суплемент

Ваше тело ће бити захвално на овом суплементу. Ако сте активни и знате које намирнице вам помажу у постизању резултата, знате исто тако да  добар доручак који може да се састоји од банана, јогурта, сока и интегралних житарица може вам дати додатну енергију на тренингу, као и смути или сендвич од банане.
Фото: Pixabay/stevepb

Ако ужинате путер од кикирикија знате да ће вам помоћи у опоравку мишића након вежбања, али и као замена за изгубљене хранљиве материје. Правилна и квалитетна исхрана може у великој мери утицати на резултате у теретани или на терену, али и уз правилан план исхране понекад добро дођу и одређени дијететски суплементи.

Постоји много додатака за спортисте, од пилула до протеинског праха, екстракта зеленог чаја или једноставних мултивитаминских таблета.

Понуда је разнолика, али један посебан нутријент може да учини чуда за опоравак организма после тренинга.

Активни вежбачи морају увек да размишљају о ризику од повреда зглобова, болова у мишићима и оксидативног стреса, а све то упозорава да је неопходно узимати јаке антиоксиданте који ће помоћи у заштити зглобова и бржем опоравку после напорног тренинга.

Куркума је антиоксиданс који се вековима користи у медицинске сврхе, може се користити као прах или капсуле, а користи се заједно са другим суплементима које користи један спортиста.

Према Харвардској медицинској школи, куркума садржи куркумин, активни антиоксиданс у додатку. 

Фото: Pixabay/stevepb

Нека истраживања показују да овај нутријент смањује упалне процесе у коленима, али се показало и да штити здравље срца. Резултати студије откривају да куркумин смањује упалу у зглобовима више од плацеба и да нема токсичне нуспојаве као неки антиинфламаторни лекови, а научници верују да једнаке количине куркуме или лекова против болова делују подједнако.

Док додаци куркуме могу донети олакшање након вежбања и помоћи вашим зглобовима да се опораве од напорног напора, ипак морате бити опрезни да не користите превише куркуме.

Једна студија је показала да превише куркуме може довести до нагомилавања камена у бубрегу. Ако желите да осетите олакшање након напорног тренинга, увек је паметно да разговарате са својим лекаром пре употребе било каквих суплемената, посебно ако волите да трчите или пливате.

Jednostavan i brz napitak za imunitet – obožavaćete ga, a gotov je za manje od 5 minuta

Преузмите андроид апликацију.