Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Гулаш од печурака

За све оне који мање воле месо, брз и лаган гулаш од печурака незаборавног укуса, идеалан је предлог за данашњи ручак.
Фото: Pixabay/ivabalk
Састојци:
  • 800 грама печурака
  • 1 цео празилук (бели и зелени део)
  • 1 црни лук
  • 2 чена белог лука
  • 250 милилитара сока од парадајза
  • 1 кашичица алеве папарике
  • 2 листа ловора
  • вегета, бибер, со по укусу
Припрема:

На уљу продинстајте исецкан празилук и црни лук док не омекшају, па додајте опране и исецкане печурке. На лаганој ватри динстајте печурке док не омекшају и док не испари течност коју су пустиле.

Сипајте алеву паприку, исецкан бели лук, промешајте, а затим прелијте печурке соком од парадајза. Ако има потребе долијте воду уз повремено мешање. Додајте со, бибер по укусу и ловоров лист. Кувајте гулаш уз повремено мешање још 20 минута.

Ако желите да гулаш буде гушћи, у 50 мл хладне воде размутите кашичицу брашна, прелијте гулаш брашном и пар минута га мешајте на тихој ватри док се не згусне. За гулаш користите ситније печурке, а за богатији укус гулаша комбинујте више врста печурака.

Пријатно!

Kako da junetina ne bude žilava i meka kao puter?

Преузмите андроид апликацију.