Почетна > Нови Сад

Нови Сад Остали спортови

Стонотенисерке Новог Сада надвисиле и тарагонски Реус

Стонотенисерке Новог Сада побеђују све редом у Европи. Након што су биле успешне у другој фази Купа Европе где су савладале шпанску Кордобу и португалски Жункал, тријумфовале су и у првом мечу четвртфинала тог европског такмичења.
Фото: PrtSc/РТВ/Ђ. Кнежевић

Побеђен је још један тим из Примере, екипа Реус.

Српске шампионке су, пред својим навијачима у новосадском СПЕНС-у, славиле са 3:1 против вицешампиона Шпаније и победника Купа Краља чиме су стекле значајну предност пред реванш у Тарагони, 16. јануара.

Нови Сад је до победе предводила Анета Максути, један од најбољих играча ове сезоне у европским куповима, која је поново блистала. Изгубила је тек један сет у две партије.

Најпре је са 3:1 савладала, петоструку појединачну шампионку Шпаније, Сару Рамирез, а онда је у одлучујућој, четвртој партији надвисила први рекет Реуса, европског јуниорског првака, Рускињу Анастасију Колиш са 3:0.

Поен је донела и капитен Тијана Јокић пошто је у најузбудљивијој партији са 3:2 у сетовима савладала Колиш.

Деловало је да ће и Радмила Томињак, 18-годишња стонотенисерка Новог Сада, донети поен својој екипи, али је пропустила предност од 9:3 у првом сету и на крају ипак поражена са 3:0 од Рускиње Светлане Бактине, на крају слаба утеха за шпански тим.

Нови Сад има велику предност пред други меч пошто ће му за пролаз у полуфинале Купа Европе бити довољно да освоји две партије чиме би поновио прошлогодишњи велики успех.

Иначе, нашем шампиону очигледно леже шпански клубови пошто је савладао Линарес, Гирбау Вик, Музео де Алмендра, а сада и Реус, стонотениске клубове из једне од најјачих европских лига.

СТК Нови Сад је и на овој утакмици наставио са друштвено корисним радом.

Након што је у децембру прошле године донирао стонотениску опрему за основну школу из српског места Јањево, са Космета, сада је реквизите уручио деци из Удружења за помоћ особама са аутизмом који су били специјални гости на СПЕНС-у.

Prednosti života u Novom Sadu: Zeleni grad

Преузмите андроид апликацију.