Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Неколико начина како уштедети новац у супермаркетима

Када одемо у продавницу да купимо храну, наши трошкови могу нагло да порасту, али постоје „трикови“ које можете користити да то избегнете. Ево  начина на које можете да обавите куповину у оквиру свог буџета.
Фото: Pixabay/stevepb
Купујте на велико

На тренутак може изгледати као да заправо не штедите новац, али куповина на велико је заправо много јефтинија. У многим продавницама производи су скупи када купујете мале количине, али куповина великих паковања заправо штеди новац. Приликом куповине „залиха” водите рачуна да намирнице нису кварљиве, односно да имају довољно дуг рок трајања.

 Направите списак пре одласка у продавницу

Ако дођете у продавницу са планом, мање је вероватно да ћете донети неке импулзивне одлуке. Пре него што одете у продавницу, размислите шта вам је заиста потребно, направите листу и држите се тога.Не само да ћете избећи високе рачуне, већ су мање шансе да ћете заборавити да купите нешто што вам заиста треба.

Купујте  брендове малопродајних објеката

Малопродајни брендови су по правилу увек јефтинији од познатих, углавном зато што не улажу новац у маркетинг и рекламирање, па могу себи да приуште нешто ниже цене. То су углавном производи истог квалитета као и познати брендови, једина разлика је у томе што штедите новац.

Фото: Pixabay/squired_photos
Не купујте храну која је већ исечена

Унапред припремљено воће и поврће може изгледати као одлична опција, спремно је за јело, тако да не трошимо време на прање, чишћење, сечење… Међутим, ове опције су увек скупље, тако да можете уштедети много новца ако се одлучите на неколико минута припреме.

Планирајте своје оброке унапред

Ова стратегија не само да ће вам уштедети новац, већ и време. Када тачно знате шта ће бити на вашем недељном менију, можете избећи непотребне трошкове и упоредити цене намирница које ће вам требати приликом куповине.

Избегавајте куповину „ситница” на благајни

Вероватно сви знамо колико је тешко одолети пакетићу слаткиша или жвакаће гуме док чекамо свој ред на благајни, међутим ове ситнице могу озбиљно да нам повећају рачун. Избегавање ових производа је кључно, у већини случајева вам заиста нису потребни и скоро никада нећете моћи да их користите у припреми оброка.

Не купујте флаширану воду

Не само да су све ове пластичне флаше лоше за животну средину, конзумирањем воде из славине можемо уштедети много новца. Такође, знатно је смањена тежина кеса које морамо да донесемо из продавнице.

Koliko je zapravo važno prati voće i povrće pre konzumacije?

Преузмите андроид апликацију.