Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Одржан Градски карневал и дочек Дечије Нове године у Новом Саду

Традиционални дочек Дечије Нове године је пети пут уприличен у Новом Саду, а на програму се и ове године нашло мноштво разноврсних бесплатних садржаја и програма који су намењени најмлађим Новосађанима, њиховим породицама и свим гостима нашег града.
Фото: Градске инфо

Програм дневног дружења и забаве почео је у 10.30 часова код Змај Јовиног споменика у Змај Јовиној улици где је предвиђен скуп свих учесника градског новогодишњег карневала.

Врхунски аниматори на штулама из групе Хаос Аниматора дочекали су посетиоце, док су најмлађи суграђани уживали у традиционалном новогодишњем маскенбалу.

Карневалска поворка је у 11 часова предвођена аниматорима у виду формације кренути Дунавском улицом ка „Леденој шуми“ у Дунавском парку, где је на централној бини од 11.30 часова почела новогодишња дечија забава.

Најлепши моменат карневала је свакако традиционално одбројавање, заједно са најбољим аниматорима и извођачима. Тачно у подне, више стотина шарених балона дечијих жеља обојило је небо изнад Дунавског парка.

Фото: Градске инфо

Забавни програм у „Леденој шуми“ отворио је хор „Звончићи“, познати новосадски дечији хор са традициојом постојања од 25 година а њима се придружила популарна позоришна трупа „Враголани“ са представом „Како ухватити звезду падалицу“ као и студио „Чаролија“ и њихов концертни наступ.

Фото: Градске инфо

Програм на музичко-сценској бини „Ледене шуме“ почео је у 13 часова а током целокупног трајања догађаја заинтересовани посетиоци су имали прилику да узму учешће и у хуманитарној акцији коју су покренули „Тате Новосађани“ у намери да сакупе средства за лечење најмлађих суграђана оболелих од дечије парализе.

Пројекат Дечије Нове године организује Удружење грађана Лимбо уз подршку Града Новог Сада и манифестације „Ледена шума“.


Новосађани, куда вечерас?

 

Преузмите андроид апликацију.