Ваздушасте, нежне кокос пуслице подсећају нас на грудве снега, долазак зиме и Нове године. Ови фини мали залогаји, који се топе у устима и миришу на кокос и ванилу, улепшаће новогодишње празнике и зимске вечери.
Састојци:
- 4 беланца
- 350 грама шећера
- 2 кашике сока од лимуна
- 250 грама кокосовог брашна
Састојци за фил:
- 4 жуманца
- 8 кашика шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 125 грама путера
Припрема:
Добро умутити беланца са шећером и соком од лимуна. Додати кокосово брашно и све добро промешати. Кашичицом вадити мале пуслице и ређати их плех на пек папир.Рерну загрејте на 180 степени. Пећи у загрејаној рерни док пуслице не порумене. На пари уз стално мешање скувати жуманца са шећером и ванилин шећером. Када се смеса охлади, смесу саставити са умућеним путером. Дебљим слојем фила састављати пуслице.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.