Početna > Život i stil
Život i stil

Kako da jedete čokoladu, a da više nikada ne osetite grižu savesti?

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaću čokoladu, koja ne sadrži gomilu šećera i možete je grickati bez griže savesti. A ako je ponudite svojim mališanima, uvereni smo da će im se dopasti, posebno ako ih uključite u pripremu.
Foto: Pixabay/meineresterampe

Zašto sebi uskratiti omiljenu poslasticu ili, još gore, jesti i imati grižu savesti? Veoma je lako napraviti čokoladne poslastice koje su zdrave, ukusne i mogu biti deo uravnotežene ishrane. Vaša omiljena čokolada, koja u poslednje vreme deluje preslatko i nekako bezlično po ukusu. Iako možda nećete moći da stvorite ukus od slatkih uspomena, vaša čokolada će sigurno biti zdravija od svih slatkiša koje kupite.

Potreban vam je:
  • jednaka količina kakao putera i kakao praha (šoljica svakog sastojka)
  • zaslađivač po izboru ,med, urme, stevija, količina po ukusu
  • dodatni dodaci orasi, lešnici, rendana kora pomorandže, cimet, suvo voće
Foto: Pixabay/kerdkanno
Priprema:

Rastopite kakao puter u posudi za paru. Kada se potpuno otopi, skinite tiganj sa vatre i dodajte kakao prah i zaslađivač. Dobro promešajte da smesa bude potpuno glatka, a zatim umešajte sastojke po izboru. Sipati u kalupe i ostaviti da se stegne. Kada se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa i po potrebi isecite oštrim nožem. Najbolje je da ga čuvate u frižideru, jer na sobnoj temperaturi može da stoji samo nedelju dana. Umesto kakao putera možete koristiti kokosov puter ili ulje. Ako koristite kokosovo ulje, čokoladu ćete nakon pripreme morati staviti u zamrzivač da se stvrdne, a najbolje je da je čuvate u frižideru.

Evo zašto treba jesti čokoladu

Preuzmite androidaplikaciju.