Krompir svi volimo na svaki mogući način. Ovako pripremljen, možete poslužiti kao prilog ili kao samostalni obrok.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika vegete
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica senfa
- maslinovo ulje za prelivanje
Priprema:
Krompir oprati i očistiti. Posušiti ubrusom ili krpom. Iseći na komade. Pomešati sve začine, pa posuti po krompiru. Sa obe ruke dobro isprevrtati. Preliti krompir uljem i senfom koje ste prethodno sjedinili. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Nakon 40 minuta izvaditi iz rerne, pa spatulom okrenuti krompir. Peći još 30 minuta pa izvaditi krompir, opet malo pouljiti i prevrnuti. Ostaviti da se dopeče. Servirati i poslužiti.
Prijatno!
Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima
Preuzmite android aplikaciju.