Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Stop nasilju nad političkim neistomišljenicima (VIDEO)

Činjenica stara koliko i sama politika jeste da će u njoj uvek biti suprotstvaljene dve struje, dve strane sasvim suprotnih stavova koje će se međusobno nadmetati za simpatije građana i mogućnost da njihov život učine boljim – vlast i opozicija.
Foto: Gradske info

Novi Sad poznat je kao grad u kome su ljubav i tolerancija odveka bili izraženiji nego u nekim drugim gradovima. To smo usvojili i navikli da se dičimo epitetom možda najkulturnijih građana na ovim prostorima. Međutim, takav status ne traje zauvek i da bi nas i dalje opisivao moramo se ponašati u skladu sa njime.

Sinoć je u večernjim časovima sin Borislava Novakovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Novog Sada, a ujedno tada i prvog čoveka Grada, Nikola Novaković u alkoholisanom stanju demolirao izloge i vrata stranačkih prostorija Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja.

Bilo kojoj strani da pripadamo, i kakvi god bili stavovi koje zagovaramo, da li stvarno živimo u vremenu kada se nemoć dolaska na vlast regularnim putem izražava na ovaj način?

Da li je u današnje vreme zaista normalno da umesto tragova uspeha, za sobom ostavljamo krvave tragove na izlozima političkih neistomišljenika?

Nikola Novaković je u trenutku privođenja u krvi imao 1,82 promila alkohola, a svoj bes je iskazao na krajnje neprimeren način ugrozivši kako bezbednost drugih građana, tako i samoga sebe.

Politička debata osmišljena je kao vanvremenski prostor u kome se sukobe neistomišljenici. Poražavajuća činjenica je da su to shvatali čak i ljudi pre nekoliko stotina godina, u odnosu na koje mi danas smatramo da smo uznapredovali.

Sin Bore Novakovića demolirao prostorije Srpske napredne stranke.

Svi imamo prava na različite stavove i poglede na svet, i svako ima pravo da svoju političku poruku prenese na za njega najbolji mogući način.

Smatramo da je za svaku osudu propagiranje vandalizma i govora mržnje koji je danas sve prisutniji u društvu, a kako izgleda izražavanje političke netrpeljivosti u 21. veku možete pogledati na sledećim snimcima.

 

Preuzmite androidaplikaciju.