Početna > Kulturna scena

Kulturna scena Novi Sad

Izložba Milana Staševića u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

U petak, 5. jula u 19 časova, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića biće otvorena izložba slika, grafika i crteža Milana Staševića „Užitak u nedostatku“.
Foto: Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića

Izložba, realizovana u saradnji Arte Galerije iz Beograda i Poklon zbirke Rajka Mamuzića, predstavlja višedecenijski stvaralački opus Milana Staševića, te prati određene problemsko-tematske segmente u njegovom radu, koji upućuju na širi kontekst u kom je formiran njegov osobeni likovni jezik.

Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti dr Ješa Denegri.

Izložba se može pogledati do 30. avgusta.

Milan Stašević, rođen je 1946. godine u Vojvoda Stepi, u Banatu, u Srbiji. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1975. godine, u klasi profesora Zorana Petrovića.

Postdiplomske studije slikarstva završio je na istom Fakultetu 1977. godine, u klasi profesora Mladena Srbinovića. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1977. godine. Član Grafičkog kolektiva postaje 1978.

Univerzitetski je profesor u penziji. Bio je zaposlen kao redovni profesor predmeta Crtanja i predmeta Slikanja na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Boravio je u Rusiji, kao gostujući profesor na Akademiji umetnosti u Obninsku – Moskva.

Živi i stvara u Beogradu i u Vojvoda Stepi.

Svečano otvaranje Biblioteke na Štrandu u petak, 5. jula

Preuzmite android aplikaciju.