Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Која имена Новосађани најчешће дају својој деци?

Која имена родитељи најчешће бирају својој деци у градовима у Србији? У Врању су, рецимо, најпопуларнија Софија и Никола, у Суботици има и имена као што су Ариа и Хектора, а шта Новосађани бирају када су њихова деца у питању?
Фото: Pixabay/460273

Када дође и то време да свом детету дају име, Новосађани се углавном опредељују за имена која већ деценијама круже по читавој Србији, али има и оних који се опредељују за она која су део актуелних трендова.

Има и оних који желе да се истакну, па бирају имена несвакидашња за наше поднебље. То махом буду имена страног порекла.

Најпопуларнија имена за девојчице у Новом Саду су Милица, Софија, Анђелија, Маша, Хана, Уна, Лена, Анастасија и Петра, кажу из матичарске службе.

Када су у питању дечаци, родитељи се опредељују за имена као што су Алекса, Душан, Страхиња, Михајло, Аљоша, Реља, Матија, Растко, Марко и Филип.

Такође, ту си и Огњен, Игор, Ђурађ, Виктор, Роберт и Петар.

Међутим, има и оних са необичним именима.

Фото: Pixabay/timkraaijvanger

Међу таквим именима родитељи својим девојчицама давали су имена Теона, Егзона, Ниа, Лира, Адива, Ајлин, Рија, Дажа, Рејна, Дора, Ира, Неа, Анисија и Кјара.

Специфична имена као што су Велесије, Лавиел, Масимо, Залан, Јанус, Тимон, Матвеј, Видак, Дионис, Алек, Вучен и Дрен, родитељи су бирали за дечаке како би се истакли у мору, како они кажу, истих имена која се већ деценијама дају деци.

И даље има мама и тата који бирају деци имена по бакама и декама.

Која су ваша опредељења и да ли већ сад знате у ком смеру ћете ићи, да ли у традиционалном или страном, како бисте били примећени како ви, тако и ваше дете?

Da li je odrastati u Novom Sadu nekada bilo lepše?

Преузмите андроид апликацију.