Почетна > Живот и стил
Живот и стил

3 знака која показују да ваш партнер није спреман за нову везу

Мушкарци који су растављени, али нису разведени од супруга често нису у стању да се упусте у однос са новом партнерком.
Фото: Pexels/Leah Kelley

Људи који су тек растављени, али нису разведени су особе које углавном нису емоционално доступне за нову везу.

Како психолози тврде већина њих је и даље повезана са прошлошћу и не схватају да би ствари у њиховим животима требало да се мењају.

Постоји, тврде стручњаци за везе, три ствари на које треба пазити када излазите са неким ко је раздвојен, али још није разведен, од којих су неке суптилне, а неке очигледније.

Препознавање знакова ће вас можда спречити да направите грешке, које многи од нас чине, пише психолог Мици Брокман.

1. Још су везани за старе рутине

„Моја клијенткиња је излазила са мушкарцем који је био раздвојен, али још није разведен. Имао је четворо деце млађе од 13 година, жену која није желела развод и моћан посао“.

„Покушала сам да је упозорим да лагано улази у причу са њим када га је срела, али није ме послушала“ – написала је Брокман.

Како наводи, тај мушкарац је и даље био везан за рутине које је његова породица имала две деценије и није могао или није хтео да се извуче из њих.

На пример, пробудио би се у пет ујутру да би ишао да гледа своју децу како играју хокеј. Побринуо се да покупи свог осмогодишњака из школе, чак и ако је то био дан са његовом мамом.

Сваке недеље је вечерао са женом и децом. И све те ствари, рекао јој је, нису оне о којима може да се преговара.

Био је потпуно посвећен породици, па и бившој супрузи. За нову партнерку, једноставно није било места. У почетку је моја клијенткиња прихватала то. Мислила је да је сјајно што је још толико повезан са својом децом.

Али, како је време пролазило, то је имало огроман утицај на њен живот и њихов однос. Ако је ваша партнер и даље веома укључен у свој породични живот и старе рутине, највероватније није спреман за везу са вама – објашњава Брокман.

Фото: Pexels/Subodh Bajpai
2. Можда вас користе за емоционалну подршку

„Знам да ће вам ово бити шокантно, али жене воле да пружају подршку, посебно партнерима. Желе да буду ту, да слушају, да се грле, да кувају и чисте и да брину о њима. И често то раде до те мере да игноришу сопствене жеље и потребе“.

„Имам клијенткињу, која је излазила са тек раздвојеним мушкарцем. Иако је њен партнер наизглед био веома срећан што више није с бившом партнером, његов живот је заиста био уздрман. Његов брак је био завршен. Своју децу није виђао сваки дан“.

„Требало му је да га слуша како плаче због деце, да остане на вечери, јер је био забринут за финансије, да буде стрпљива када треба да проведе сате на телефону са својим адвокатом, коментаришући шта се дешава“ – преноси искуство своје клијенткиње Брокман.

Како наводи, њена клијенткиња је давала све од себе да се нађе свом новом партнеру у сваком тренутку када му је била потребна.

„Исцрпљивала се и у једном моменту више није имала снаге. Почела је да измишља изговоре да га не види. И даље је мислила да је диван, и био је, али ју је црпео“.

„Када неко пролази кроз развод, он је на веома рањивом емотивном терену и обично му је потребна велика подршка. Ово доводи до неуравнотежене везе која само резултира осећајем незадовољства и, на крају, раскидом“.

„Дакле, ако је ваш партнер тек растављен, али још није разведен и емоционално вас изједа, време је да размислите о преласку на некога ко може дати онолико колико добија“ – саветује Брокман.

3. Нису искрени са својом децом о новој вези

„Чврсто верујем да ако неко није вољан да буде искрен са својом децом о новој вези, онда није спреман да буде у вези. Не кажем да нову особу треба одмах довести на божићну вечеру и приредбе своје деце, али верујем да је веома важно да се деци каже да се дешава“.

„Момак једне моје клијенткиње има четири одрасла сина. Почели су да излазе и када су ствари почеле да постају озбиљне, рекао им је да има нову девојку. Њихова мајка није била срећна што она постоји, па су се и они држали на дистанци. И то је било у реду“.

„Међутим, ако ваш нови партнер лаже своју децу о вама, претварајући се да није у вези, онда је можда време да нађете некога ко може бити искрен са својом децом у вези са тим колико је срећан – наводи психолог.

Da li ste zaljubljeni, ili ga volite? Stručnjak otkriva u čemu je razlika

Преузмите андроид апликацију.