Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли сте заљубљени, или га волите? Стручњак открива у чему је разлика

Према речима терапеута Кернера, постоји дефиниција љубави и заљубљености и ове две ствари се прилично разликују.
Фото: Pixabay/3194556

Уколико сте већ неколико месеци у вези и све иде добрим током, сигурно и често мислите на свог партнера. Још и ако осећате неописиву срећу, али и љубомору у појединим ситуацијама, сигурно се питате да ли је у питању права љубав.

Према речима терапеута Кернера, постоји дефиниција љубави и заљубљености и ове две ствари се прилично разликују.

Љубав је топао осећај, ентузијазам и посвећеност другој особи док је другој заљубљеност опсесивно јак осећај и дивљење. У суштини, љубав је дубљи осећај и посвећеност некоме, док је заљубљеност „фаза меденог месеца“.

– На почетку везе осећате узбуђење и еуфорију и често вас прати пожуда. ако се осећате опсесивно, нерационално узбуђено и „напаљено“, онда сте у фази заљубљености.

Због ње се осећате одлично, али и мало несигурно јер вам је све ново.

Љубав је нешто што се култивира током дужег периода, када упознајете некога и градите повезаност. Креирате и емоционалну сигурност, а пред том особом можете да покажете да сте рањиви – рекао је Кернер.
Истиче да, када волите неку особе, знате њихове личне детаље и осећате се сигурно да отворено разговарате.

Ипак, љубав и заљубљеност не искључују једно друго.

– Заљубљеност је позитивна ако је узвраћена, а негативна је ако није. Само време ће показати да ли ће се заљубљеност претворити у дугорочни осећај љубави – каже Кернер.

Поручује да постоје неке ствари којима можете да ојачате своју везу и пређете из „фазе меденог месеца“ у праву повезаност. Прва је да дате својој вези време.

Обавезно комуницирајте и научите да направите компромис. Најважнија је ваша посвећеност која је то што ће довести до повезаности која је потребна да се роди љубав.

5 razloga zašto partneri u braku i dugim vezama počinju da liče

Преузмите андроид апликацију.