Početna > Svet
Svet

Putin: Zapad tajno naoružava Kijev, SAD čine sve da obezbede globalnu hegemoniju

Zapad tajno naoružava Ukrajinu, ali ruske trupe pokušavaju da unište zapadno oružje u toku isporuke, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.
Foto: Tanjug/Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)

„Naša vojska uspeva da uradi nešto, ali ne sve. Prevoze oružje tajno, noću“, rekao je predsednik Putin u intervjuu na TV kanalu Rusija-24 i istakao da niko ne bi trebalo da misli da je neko nemaran i ravnodušan na zapadne isporuka opružja Kijevu, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, ideja o stvaranju globalnog NATO, uz učešće azijsko-pacifičkih zemalja, liči na vojnu alijansu sila Osovine iz vremena Drugog svetskog rata.

Putin je predočio da novi strateški koncept Severnoatlantske alijanse eksplicitno nalaže planiranje i razvoj odnosa sa azijsko-pacifičkim zemljama s ciljem stvaranja globalnog NATO.

SAD su već prešle sve granice pristojnosti u svojim naporima da obezbede globalnu hegemoniju, ukazao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Od Sjedinjenih Država možete očekivati bilo šta. U želji da obezbede svoju hegemoniju SAD su već prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i bilo koje druge“, rekao je Lavrov u intervjuu na TV kanalu Rusija-24.

Borelj: EU želi da izbegne zavisnost od Kine kao u slučaju ruskog gasa

Preuzmite android aplikaciju.