Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почео 30. Новосадски маратон

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин поздравио је учеснике пред початак Новосадског полумаратона који је стартовао на Тргу слободе, а на којем ове године учествује 1200 такмичара из земље и 170 такмичара из иностранства.
Фото: Град Нови Сад

„Град Нови Сад је поносан на одржавање данашњег, јубиларног 30. Новосадског полумаратонa, једну од најстаријих и најмасовнијих спортских манифестација код нас. Град је препознао значај одржавања овог такмичења, јер се тиме промовише здрав начин живота и бављење физичком активношћу свих, а посебно младих. Полумаратон је такође заначајан и по томе, што на њему поред професионалних спортиста, учествује и велики број оних који се рекреативно баве спортом, а сви су овде дошли да покажу себи да могу да се изборе са свим изазовима и физичким напорима“, рекао је Огњен Цвјетићанин.

Фото: Град Нови Сад

Поред главне трке полумаратона дужине 21 километар, одржава се и низ краћих трка као што је штафетни полумаратон, рекреативно трчање од 10,5 километара, трка задовољства од пет километара, нордијско ходање, рекреативно трчање и шетње за децу предшколског узраста и ученике основних и средњих школа и пузећа трка беба.

Фото: Град Нови Сад

За најуспешније такмичаре Новосадског полумаратона који освоје прва три места у мушкој и женској конкуренцији у тркама од 21 километар i 10,5 километара предвиђени су пехари, док су за све остале такмичаре који заврше трку предвиђене медаље.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.