Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Дел Потро: Покушаћу да играм на Ју-Ес опену

Легендарни аргентински тенисер Хуан Мартин Дел Потро изјавио је да се нада да ће играти на последњем гренд слем турниру сезоне Ју-Ес опену, који ће бити одржан од 28. августа до 10. септембра у Њујорку.
Фото: Танјуг/AP/Gustavo Garello

Дел Потро се повукао из тениса у фебруару прошле године збо проблема са повредом колена, а последњи меч одиграо је на АТП турниру у Буенос Ајресу.

„Као што сам рекао, покушаћу да играм на Ју-Ес опену. Мој тенис неће да буде проблем, али колено хоће. Тај турнир је специјалан за мене и даћу све од себе да се спремим. Има довољно времена, почећу да тренирам и видећу како ће моја нога да реагује“, изјавио је Дел Потро у разговору са познатим новинаром Денијом Мичем.

Дел Потро (34) је у каријери освојио 22 трофеја, а 2009. је тријумфовао на Ју-Ес опену. Он је најбољи пласман на АТП листи имао у августу 2018. када је био трећи тенисер света.

„Једино што ми недостаје је број један. Желео сам да то постигнем, али никада нисам успео јер сам играо у време Рафаела Надала, Роџера Федерера и Новака Ђоковића. Када погледам на своју каријеру и видим са ким са играо, осећам се веома лепо, јер знам ко ме је спречио да будем први“, закључио је Аргентинац.

Moto GP: Frančesko Banjaja pobedio na prvoj trci sezone za VN Portugalije

 

Преузмите андроид апликацију.