Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто младе жене не би смеле да иду „под нож?“ Естетске захвате избегавајте до ових година

Многе девојке и жене врло рано почињу са естетским захватима, убризгавајући ботокс и разне филере. Међутим, стручњаци саветују да млађе жене то никако не би требало да раде.
Луиз Валш већ 14 година ради као медицинска сестра и специјализант за дерматологију и естетику, и никада не прима пацијенте млађе од 30 година.
Фото: Pexels/Cottonbro studio

Младе девојке долазиле су на консултације, али она их увек саветује да се не упуштају у такве захвате.

Усне би могле да се наборају

Она је истакла да убрзигавање филера за усне може узроковати губитак еластичности коже у том подручју.

„Слично као кад бисмо се угојили, наша кожа би се растегла како би поднела сву тежину. Ако бисмо опет смршали, смањила би се. Кожа људи који су изгубили или повећали килограме, постаје опуштена и не тако затегнута, као што је некада била. Дакле, догодио би се сличан учинак, али у мањој мери и у пределу усана“, објашњава Луиз.

Подручје усана једно је од првих места на које се људи жале, јер је врло флексибилно, па су боре на том подручју врло честе.

Постоји ризик од телесне дисморфије

Млади људи не само да могу да утичу на своје физичко, већ и на ментално здравље када се одлуче да се лече у младости. Поремећај телесне дисморфије је стање менталног здравља у ком особа проводи много времена бринући се о недостацима свог изгледа, али те недостатке често не примећују други, већ само особа која је спремна да оде „под нож“.

Можете постати имуни на ботокс

Наиме, ако стално убрзигавате ботокс, можете временом постати имуни на њега и тада престаје његова делотворност.

„Ако сте почели узимати ботокс у двадесетима и ако је давао ефекта 10 година, касније, у четрдесетим и педесетим, када вам је можда стварно потребан anti-ageing третман, неће вам бити и делотворан“, закључује Луиз.

Kako da se najlakše rešite jutarnje glavobolje?

Преузмите андроид апликацију.