Почетна > Србија
Србија

Вучић: Сви су далеко од победе у Украјини

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ниједна страна у рату у Украјини није ни близу победе.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Гостујући на ТВ Пинк, а на питање шта мисли о потерници коју је Међународни кривични суд (МКС) издао против председника Русије Владимира Путина, Вучић је одговорио да сматра да је то политички веома лоша одлука која ће коштати много у животима Руса и Украјинаца, али и имати великог одраза на економију целе Европе.

„Мораћете да седнете са Путином да разговарате, а како да раговарате са њим, а да му ово оставите? Како уопште мислите да направите неки договор, а да му то остане као Дамаклов мач над главом. Зашто сте га ограничили?“, питао је Вучић.

Он је истакао да је МКС преузео обавезу коју не зна како ће да спроведе.

„Колико ће све то живота коштати Руса и Украјинаца и свих других, као и због лошије економије у Европи и свету због такве одлуке. Немам појма о самом случају, осим што мислим да је то политички лоше за све и то нисам крио од првог тренутка“, поручио је председник Србије.

Он сматра да је то лоша одлука за оне који су је донели.

„Они мисле, бусајући се у прса, да су близу победе, а нису. Сви су много далеко од победе. Ни Руси нису близу победе. Нико није близу победе. У рату некада неко победи, а некада сви изгубе. Плашим се да ће овде сви да изгубе и нико неће победити“, констатовао је Вучих.

На питање о формирању приштинске тајне службе на КиМ, Вучић је одговорио да Албанци имају своје службе које нису ни мало наивне и да на озбиљан начин раде тај посао.

„На југу је значајна присуство, а покушали су и на северу, у општини Зубин поток и Лепосавић, купујући људе за њихове потребе и то није за потцењивање. Многе друге службе постоје овде које делују офанзивно на територији целе Србије, укључујући и КиМ, и ту наше службе морају да раде значајни контраобавештајни посао“, рекао је Вучић.

Додао је да све то није велика новост, али и нагласио да наше службе нису ништа слабије од осталих у региону.

Vučić pozvao građane da 22. aprila prisustvuju smotri vojne tehnike

Преузмите андроид апликацију.