Почетна > Србија
Србија

Звук звона за први дан школе: До сада уложено 1.7 милијарди динара у школство у Војводини

Прошло је скоро три месеца откако се последњи пут зачуло школско звоно. Ђаци су уживали у безбрижности летњег распуста и сада спремно улазе у нову школску 2023/2024. годину. Ученици основних и средњих школа у Војводини данас се враћају у своје школске клупе, а према плану и програму прва и друга недеља рада биће другачија него ранијих година.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Битно је нагласити да су готово све општине на територији Аутономне покрајине Војводине, обезбедиле бесплатне уџбенике за ђаке прваке, али и друге разреде основних школа.

Такође треба напоменути да су све школе које су оштећене током невремена које је погодило Војводину претходних месеци добиле средства из Покрајинског буџета у вредности од 219 милион динара, како би данас реновиране дочекале ученике. А додатно током прошле недеље обезбеђено је још 181 милион динара за санацију и реконструкцију школских објеката у Војводини.

Покрајинска влада је текућој години уложила око 1,7 милијарди динара у школске зграде.

На основу Правилника и календара за основне и средње школе на територији Аутономне покрајине Војводине распуст ће ове школске године почети 25-ог децембра и трајаће до 15-ог јануара 2024. године.

Поводом првог дана школе потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш упутио је честитку ђацима и просветним радницима поводом почетка школске 2023/2024. године.

Solidarnost i poštovanje – prioriteti u novoj školskoj godini

Преузмите андроид апликацију.