Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Звезда поново писала Пиксију

Челници Црвене звезде поново су упутили писмо на адресу Фудбалског савеза Србије на име Драгана Стојковића Пиксија.
звезда
Фото: Градске инфо

Тема је поново судија Срђан Јовановић који ће и званично делити правду на 167. „вечитом“ дербију, а селектор Србије је још једном означен као вршилац дужности председника ФСС.

Подсетимо, раније су из црвено-белог табора тражили изузеће Срђана Јовановића са те утакмице, али до тога није дошло. Стога су се одлучили на писмо које је упућено Пиксију, а које је остало без одговора.

Саопштење преносимо у целости.

„Дубоко смо изненађени односом ФСС према нашем највећем Клубу и ставу да се од 19 судија на листи не прихвати захтев ФК Црвена звезда за изузећем једног јединог судије те да се судија Срђан Јовановић одреди за главног арбитра дерби утакмице која ће вероватно бити одлучујућа у трци за првака Србије. Не можемо ничим да оправдамо нити да разумемо овако осионо и бахато понашање са Ваше стране према ФК Црвена звезда и да схватимо мотиве такве одлуке и Вашег односа.Не можемо Вашом добром намером да оправдамо одлуку да се од 19 судија изабаре једини судија за кога је наш највећи клуб захтевао изузеће имајући у виду пристрасност односно чињеницу да је судија Срђан Јовановић осведочени навијач ФК Партизан.

Желимо још једном да нагласимо да је неспорно да је Срђан Јовановић добар и цењени судија, али такође је неспорно да је у претходном периоду исти нанео много штете нашем клубу својим погрешним одлукама потврђеним и од стране судијске комисије ФСС односно да је у великој мери својим грешкама директно утицао у корист ФК Партизан.

Не разумемо чему овакве одлуке ФСС?! Да ли је ова одлука и однос са Ваше стране допринос смиривању тензија и будућим надамо се добрим односима?! Да ли на овај начин желите да градите однос са највећим клубом овог дела Европе?! Очекивали смо са Ваше стране конструктиван приступ, дали смо конкретне аргументоване захтеве, почевши од ангажовања страних судија до изузећа једног јединог судије са листе од њих 19. Напоменули смо да желимо да наредни дерби као и наставак сезоне прође у најбољем могућем спортском духу и фер плеју како на терену тако и ван њега, међутим ви нажалост вашим делима и односом не подржавате исто, насупрот“, стоји у саопштењу.

Sud odložio odluku UEFA: Atletiko pred punim stadionom dočekuje Siti

Преузмите андроид апликацију.