Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Звезда озваничила спортско-техничку сарадњу са Тимоком

Фудбалски клуб Црвена звезда озваничио је данас спортско-техничку сарадњу са ФК Тимок из Зајечара, чланом Српске лиге „исток“, трећег фудбалског ранга у Србији.
Фото: Unsplash/Nathan Rogers

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић рекао је да је добра сарадња са Тимоком у претходном периоду само добила и формалну потврду.

„Звезда је увек била перјаница у развоју фудбала у Србију и у прошлости смо имали добру сарадњу са Тимоком, који је у то време играо значајну улогу у региону. Наш интерес је да фудбал у том региону дође у духу наше пароле: „Да се врате славни дани“, али не овде на Маракани, него у Тимочкој Крајини. Интерес је пре свега изградња инфраструктуре у Зајечару, а видим по најавама да ће то бити један од најлепших и најопремљенијих стадиона у држави и штета је да те трибине и терен не буду поприште за најквалитетније клубове у Србији. Због тога је интерес Звезде да пружимо сву могућу помоћ да тај циљ, који су људи из Зајечара поставили, буде остварен“, изјавио је Мијаиловић, а пренео званични сајт ФК Црвена звезда.

Председник ФК Тимок Милорад Вучковић изјавио је да је сарадња са црвено-белима велика част, али и обавеза за тим из Зајечара.

„Ово је за нас велика част и обавеза. Звезда је наш највећи клуб и интерес је да Тимок и Зајечар постане регионални фудбалски центар. У Зајечару се гради и стадион, и циљ је да у наредних годину, две постанемо стабилан прволигаш и допринесемо развоју фудбала у источној Србији. Звезда је највећи клуб у Србији и брине о развоју фудбала и мислим да ћемо кроз заједничку сарадњу, с обзиром на много талената у источној Србији, кроз тај скаутинг, једни другима пренети све, наравно, Звезда нама много више“, изјавио је Вучковић.

Almerija: Babić pozvan u reprezentaciju Srbije

 

Преузмите андроид апликацију.