Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Звезда од петка до недеље организује квалификациони турнир Евролиге за јуниоре

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да ће од петка до недеље у дворани „Баскет сити“ организовати квалификациони турнир Евролиге „АНГТ Марко Ивковић“.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Црвена звезда ће по 12. пут у историји организовати ово такмичење, који ће као и до сада носити име преминулог навијача „црвено белих“ Марка Ивковића. У групи А ће се такмичити јуниори Црвене звезде, Партизана, Валенсије и екипе „АНГТ тима“, који је састављен од талентованих кошарка из целог региона и Европе. Овај тим је прошле сезоне водио Василис Спанулис, а ове године на клупи ће бити Петери Копонен. У групи Б ће играти Мега, Венеција, Ефес и француски ИНСЕП.

„Систем такмичења АНГТ турнира је врло специфичан. Играју се четири утакмице у три дана, које представљају велики напор у сваком смислу, али у томе је драж“, рекао је тренер јуниора Црвене звезде Бранко Јоровић, саопштено је на званичном сајту клуба.

Он је изјавио да Црвена звезда жели да избори пласман на завршни турнир.

„Ове године у складу са трендом турнир је још јачи него претходне. За Црвену звезду је ово увек врло важно такмичење, морамо да идемо утакмицу по утакмицу, на свакој желимо да победимо. Циљ је јасан, али и друге екипе се питају и желе исто што и ми, а то је победа и учешће на завршном турниру. Спремни смо, и надам се да ће показати квалитет који поседују“, навео је Јоровић.

Освајач турнира пласираће се на завршни турнир, „Фајнал ејт“, који се игра у време одржавања „Фајнал фора“ за четири најбоље екипе у Евролиги.

Распродате све улазнице за вечерашњу утакмицу Црне Горе и Србије

Преузмите андроид апликацију.