Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Зверев открио да има дијабетес и отворио фондацију

Немачки тенисер Александер Зверев први пут је широј јавности говорио о проблемима које има са дијабетесом типа 1.
Фото: Танјуг/AP/Christophe Ena

Звереву је шећерна болест дијагностификована кад је имао четири године, а отворио је фондацију која ће се бавити обезбеђивањем инсулина и других лекова деци и младим особама.

„У привилегованој сам позицији јер живим зивот који сам одувек желео. Хтео сам да играм тенис, путујем на турнире свуда у свету и будем један од најбољих тенисера на планети. Свестан сам да много деце нема ту срећу и због тога је важно да вратим нешто и да помогнем другим људима који имају сличне проблеме“, изјавио је Зверев, а пренели бројни немачки медији.

Зверев је додао да многи људи нису знали да болује од дијабетеса.

„До данас није много људи знало да имам дијабетес. Одувек сам се плашио да би се моји противници осећали јачим против мене ако би знали за моју болест. Данас више немам тих брига“, рекао је Зверев.

Међутим, ово није први пут да се Александер Зверев доводи јавно у везу са дијабетесом.

Прослављени тениски тренер Никола Пилић 2016. године оптужио је Немца да је забрањени препарат милдронат, због ког је суспендована руска тенисерка Марија Шарапова, користио као лек за шећерну болест.

„Никад нисам користио милдронат и до скандала са Маријом Шараповом нисам знао за његово постојање. Допинг тестове радим скоро сваке недеље, тако да би коришћење недозвољених средстава до сада било откривено. Све што је Пилић рекао је неистина“, изјавио је тада Зверев.

Cicipas o Nadalovom odustajanju: Pomaže nam

Преузмите андроид апликацију.