Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Званично: Вучелић поднео оставку „тешка срца и мирне савести“ – Партизан тражи новог председника

Председник Фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић је и званично поднео оставку на руководећу функцију, а како је навео у саопштењу, одлази тешка срца и мирне савести.
Фото: Градске инфо

„Вршио сам функцију председника дуго година радећи у оквиру статутарних овлашћења, а по највећој и најбољој мери својих могућности. Тешка срца и мирне савести – више не могу. И зато подносим оставку на положај председника и изражавам велику захвалност својим сарадницима и свима онима који су ми, у овим за Партизан сложеним временима, помагали“ – навео је Вучелић.

Сад већ бивши челник Партизана је председник био од 2016. године, а претходно је од 2014. обављао функцију потпредседника. Под његовим кормилом освојена је дупла круна у сезони 2016/2017. Такође, три пута су црно-бели подизали и трофеј Купа Србије ‒ 2017, 2018. и 2019. За то време Партизан је у два наврата играо у групној фази Лиге Европе и исто толико пута у Лиги конференције.

У последње четири године Партизан није освојио ниједан пехар, а прошлу сезону је окончао тек на четвртом месту Суперлиге, што је најгори пласман клуба у последње 33 године.

Hof Torup: Ne smemo olako da shvatimo revanš protiv Partizana u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.