Почетна > Бизнис
Бизнис

Zoom купио Five9 клауд платформу

Zoom је у недељу објавио да купује Five9, добављача софтвера за контактне центре у клауду, трансакцијом акција у вредности од 14,7 милијарди долара.
Фото: Unsplash/Gabriel_Tan

Договор обележава прву аквизицију компаније Zoom за милијарду долара и долази у време када се компанија припрема за постпандемијски свет са запосленима који се враћају у канцеларију. То је други највећи амерички технолошки посао ове године, иза Мајкрософтове планиране куповине Нуанс Комјуникејшенса за 16 милијарди долара.

„Непрекидно тражимо начине да побољшамо нашу платформу, а куповина Five9 је природан економски ток који ће нашим купцима пружити више среће и вредности“, рекао је извршни директор Zoomа Ерик Јуан у саопштењу за штампу.

Zoom је међу 16 најважнијих гиганата који расту у 16 ​​месеци откако је Ковид-19 нагло угасио канцеларије широм света, присиљавајући раднике у финансијама, малопродаји, технолошким и адвокатским канцеларијама да комуницирају са удаљених локација.

Након повећања прихода за 326% у 2020. години, Zoom се суочава са природним успоравањем, посебно када се компаније поново отварају и састанци лицем у лице настављају. Иако је компанија лансирала нове производе како би се прилагодила предстојећим променама у свом пословању, она је сада толико велика да мало вероватно да ће оставирити будући раст који ће задовољити Вол Стрит.

Цена акција Zoomа скочила је скоро 400% прошле године, мада је пала 36% откако је достигла врхунац у октобру.