Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Знате ли чему служи дугме на унутрашњем ретровизору? (ВИДЕО)

Понекад људи занемарују ситнице које су им стално пред очима, а нису свесни да неке од њих могу да буду кључне за спашавање живота. Када се одређене ствари не користе, често заборављамо да имају функцију и често мислимо да су постављене само ради естетике.
Фото: Pixabay/Hans

Исто тако, многи искусни возачи не знају сврху различитих детаља у аутомобилу или како се користи, на пример, држач изнад сувозачевог седишта. Данас је то веома важно, јер никада не можете знати како их можете искористити у ситуацијама које се могу догодити током вожње.

Да ли сте, рецимо, свесни да дугме на унутрашњем ретровизору може да реши веома неугодну ситуацију?

Дугме је ту постављено како би се спречило заслепљивање возача светлима аутомобила који се налазе иза њега током вожње.

Често се заборавља користити ово дугме, иако може да буде веома корисно током ноћне вожње, када неко иза вас упали дуга светла. На доњем делу ретровизора налази се полуга коју можете повући или гурнути. Када је притиснете према доле, ретровизор постаје тамнији, што значи да светла иза вас не могу да вам сметају. Када је вратите у првобитни положај, ретровизор се враћа у нормалу.

Наравно, као што правила саобраћаја налажу, подешавање спољних и унутрашњих ретровизора треба обавити тек након удобног смештања за волан. Такође, важно је да ретровизори буду чисти, како бисте имали јасан преглед ситуације у саобраћају.

Trikovi kako da pravilno očistite šporet

 

Преузмите андроид апликацију.