Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Знања никад доста – новосадски ватрогасци у посети америчком ватрогасном тиму „Task Force 1 Ohiо“

Чланови из Ватрогасног савеза града Новог Сада и ДВД Матица Земун, као представници Ватрогасног савеза Србије, посетили су амерички тим „Task Force Ohiо 1“.
Фото: Ватрогасни савез град Нови Сад
Овај тим, познат је по брзом деловању, на терен излазе у рекордном року, када су у питању природне катастрофе или терористички напади

„Делегација је током јучерашњег дана, посетила „Task Force Ohiо 1″. Они спадају у један од тимова који су спремни да у року од 4 сата мобилизују своје добровољце и спакују неопходну опрему, како би кренули на било коју локацију унутар САД територија – копном или ваздухом. По доласку на место догађаја које је погођено природном катастрофом или терористичким нападом, успостављају своју мобилну базу, из које могу потпуно аутономно да делују 2 недеље, без потребе да се ослањају на логистику погођене регије. Поред овога, посетили смо и војне ватрогасце авио базе у Спрингфилду, где смо имали прилику да се упознамо са њиховом опремом и начином рада. Након тога, уприличили су нам вежбу спуштања са висине“, рекли су за НС Уживо, из Ватрогасног савеза града Новог Сада.

„Gradsko zelenilo“ zbog bezbednosti dece uklanja izvaljeno stablo platana nadomak vrtića na Limanu

Преузмите андроид апликацију.