Почетна > Србија
Србија

Злоупотреба трагедије у циљу манипулације националним осећањима – председник Нациналног савета Влаха: Власи нису угрожени, део су државног система Србије и имају сва загарантована права

Поводом поновног покушаја злоупотребе страшног злочина који се десио у Бору, сада од стране Румунске Партије чији су представници Живослав Лазиц из Великог Градишта и Драган Демић из Петровца, а све у служби Драгана Ђиласа, Национални Савет влашке националне мањине изјављује следеће.
Фото: Wikimediacommons

Национални савет влаха наоштрије осуђује политизацију трагедије убиства мале Данке као и било коју политизацију трагедија и немилих догађаја нарочито са злоупотребом националних осећања.

У наведеном случају Лазић и Демић, очигледно, у покушају прикупљања јефтиних политичких поена, злоупотребљавају и манипулишу националним осећањима Влаха али и на један мизеран начин трагедијом у Бору тако што у име Влаха, иако представљају Румуне, позивају да полицијски службеник поднесе оставку.

Јасно је свима да је његова изјава извучена из контекста и злоупотребљена. Све то што раде Лазић и Демић Власима је одвратно и најоштрије осуђујемо.

Власи су део државног система, заступљени су у свим органима државне управе. Власи имају сва права загарантована од матичне државе Србије и Власи нису угрожени од стране већинског народа. Зато ако Лазић и Демић нису задовољни својим статусом нека заједно са њиховим Ђиласом почну да се боре идејама и програмом а не најовратнијим подметањима.

 

Новица Јаношевић,

председник Националног савета влашке националне мањине

Oglasio se MUP o Dankinom slučaju: Potrazi se priključilo još 50 pripadnika Žandarmerije (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.