Почетна > Србија
Србија

„Златни дечко“ најбољи филм фестивала у Равном Селу

На међународном фестивалу дебитантског филма у Равном Селу, који је одржан од 30. јуна до 3. јула, уручене су награде најбољим остварењима и уметницима.
Фото: РТВ/Видоје Манојловић

Плакета Први метар за најбољи омладински филм додељена је филму „Великани“ у режији Милорада Савановића.

У истој категорији додељено је специјално признање филму “Анимус”, редитељке Милице Спасојевић (ФДУ). Награду је примио главни глумац филма Ђорђе Галић.

Награду у категорији кратких документарних филмова „Кратких 100 минута“ освојио је филм „За викенд гајби ластом” у режији Данила Лазовића.

У истој категорији специјално признање освојио је филм “Just a Guy”, режија Схоко Хара.

Златни клип за најбољи филм по избору публике освојио је филм “Џенга – чудна игра” у режији Николе Кончаревића, а награду је примила продуценткиња Маја Поповић.

Горки лист награду за најбољег младог глумца освојио је Денис Мурић за улогу Дениса Марковића у филму “Златни дечко”, а награду је у име глумца примио редитељ Огњен Јанковић.

Златни клип за најбољи филм фестивала припао је остварењу “Златни дечко” редитеља Огњена Јанковића.

Златни клип за најбољег редитеља дебитанта припао је француском редитељу Мануелу Шапиру за филм “Хроника насиља”. Лауреат се јавио путем видео обраћања.

Фестивал се одржао уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије, Града Врбаса и продуцентске куће Zillion film, уз подршку партнера: Горки лист, Вода Вода, Дорф, Нови Трејдинг Нови Сад, Туристичка организација општине Врбас.

Гост селектор главног програма и ове године био је Драган Јеличић, док је за докуметарни програм био задужен Игор Тохољ. И ове године домаћин фестивала је Академија уметности Нови Сад, а њихови гости су биле колеге са Факултета драмских уметности у Београду.

Додељене су и дипломе учесницима филмске радионице за ђачки филм снимљен у Равном Селу. На фестивалу је одржана и светска премијера домаћег филма “Џенга – чудна игра” Николе Кончаревића.

Приказан је и филм који показује како ће изгледати Дом културе чија је изградња при крају.

“Биће велики, простран и отворен за све креативне људе, не само из Равног Села”, изјавио је на затварању фестивала Лазар Ристовски.

Током четири дана приказано је 28 филмова у три такмичарска програма, а фестивал је био домаћин ликовне колоније и одржана је промоција књиге “Немањићи: биографија” Луке Минчете.

Одржана су два концерта филмске музике у Равном Селу и Новом Саду, а гости фестивала били су бројни уметници.

На затварању фестивала наступили су етно група “Трн” и хор културног центра “Бачки певачи”.

Selaković sa Sijartom u Subotici – potpisivanje sporazuma

Преузмите андроид апликацију.