Почетна > Србија
Србија

Живковић: За грађане на северу КиМ најнижа цена струје

Компанија „Електросевер“ коју је, у складу са договором у Бриселу, основао ЕПС и која од почетка године снабдева струјом грађане у четири општине на северу КиМ показује своју посвећеност грађанима на том простору ценом електричне енергије која је за пет одсто нижа од цене било ког другог снабдевача, изјавио је в.д. генералног директора Електропривреде Србије (ЕПС) Душан Живковић.
Фото: Pixabay/Pexels

Он је нагласио да је та цена струје уједно и најповољнија у региону.

„Додатна погодност је и најнижа цена енергије за потрошњу до 800 киловат-сати месечно, што је више него дупло у односу на зелену зону било где“, рекао је Живковић за данашњу Политику.

Истакао је и да је предузетницима на северу КиМ понуђена иста цена као и грађанима, како њихови послови, попут пекара, занатских, трговинских радњи и других не би били изложени ризицима виших цена које иначе имају мале привреде.

Компанија Електросевер постоји искључиво због грађана четири општине на северу КиМ и они треба да буду сигурни и да знају да је наш циљ њихово стабилно снабдевање електричном енергијом. Као и свих осталих грађана које снабдевамо, нагласио је в.д. генералног директора ЕПС-а.

Према његовим речима, сви почетни изазови заједнички могу да се превазиђу и зато је важно да грађани имају поверење у рад “ Електросевера“.
Живковић је објаснио да је потрошачима у фебруару послат предрачун који је био врста позива за оне који желе да имају уговор са „Електросевером“, а да је након очитаних стања послат и коначан рачун.

„Апсолутно смо свесни свих изазова које имамо на терену од старих бројила, као и недостатка бројила до базе која није ажурирана више од две деценије. У таквим околностима никома није лако, зато све време и позивамо грађане да се обрате Електросеверу како бисмо заједнички решили недоумице око сваког рачуна и заједно створили услове за дугорочну сарадњу“, рекао је он.

Додао је и да је на износ потрошње електричне енергије „Електросеверу“ стигло око 50 рекламација и да се свака пажљиво проверава, а како је навео, у неким случајевима су већ урађене и корекције.

Живковић је нагласио да је циљ да „Електросевер“ иде путем модернизације и дигитализације, истичући да је већ почела испорука првог дела од 5.000 нових паметних бројила и да ће ових дана на терену почети уградња више од 1.100 нових бројила.

Saobraćaj može biti povremeno pojačan, bez zadržavanja na graničnim prelazima

 

Преузмите андроид апликацију.