Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Зимзарије у Музеју Војводине

Дечије представе, игре и креативне радионице само за наше најмлађе у оквиру традиционалне манифестације “Зимзарије” од 10. до 13. јануара у Музеју Војводине.
Фото: PrtSc/Facebook.com/dkcnovisad

10. јануар, од 10:00 до 12:00 сати Када пахуље падају деца се радују (5-11 година)

Које игре можете играти на снегу? Које празнике везујемо са првим пахуљама? Да ли очекујете неке поклоне? Хајде да попричамо на тему шта су за вас зимске радости, и научимо неке песме о зими и празницима.

11. јануар, од 10:00 до 12:00 сати Ципелица једна мала у снегу је залутала (5-10 година)

Кренућемо у упознавање живота људи у прошлости разгледајући колекцију обуће на сталној изложби Музеја Војводине. Како су изгледале древне римске сандале и ципеле, а како сеоска обућа током 19 века? Од ког материјала су сачињене, у којим приликама су ношене и какав траг су оне остављале? Деца ће креирати моделе обуће за свечане прилике.

12. јануар,од 10:00 до 12:00 сати Вожња санкама (6-11 година)

На радионици ћемо причати о томе какве све санке постоје и какав траг остављају у снегу. Деца ће видети санке из збирки Музеја Војводине. У креативном делу радионице правићемо макету санки.

13. јануар, од 10:00 до 12:00 сати Моје чаробне рукавице (5-10 година)

Легенда каже да су прве рукавице настале када је богиња Венера, трчећи кроз шуму на Олимпу, пала и огребала руке. Како су изгледале рукавице које су носили фараони,  краљеви и краљице, витезови, даме, како су настале хируршке рукавице, ко је смео да их носи и многе друге детаље испричаћемо деци на радионици у Музеју Војводине. У креативном делу цртаћемо и украшавати наше рукавице.

Пријаве за све радионице су обавезне на телефон 021/525-059 или на мејл адресу: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Šta vas u januaru očekuje u Srpskom narodnom pozorištu?

Преузмите андроид апликацију.