Почетна > Бизнис
Бизнис

Зиђин наставља Кампус програм за дипломце и мастер студентe

Компанија Србиjа Зиђин Мajнинг наставила је реализацију овогодишњег Кампус програма регрутације у сарадњи са факултетима у Београду и Бору, с циљем да се дипломцима и мастер студентима омогући стручно оспособљавање и запослење у тој компанији.
Фото: Градске инфо

У оквиру Кампус регрутације, а под слоганом „Буди и ти део нашег тима“, представљене су активности, развојни циљеви и могућности за остварење професионалних планова, најпре студентима Техничког факултета у Бору, а затим и њиховим колегама на Рударско-геолошком и Машинском факултету у Београду.

„Будући рударски инжењери за подземну експлоатацију и припрему минералних сировина као и инжењери машинства могли су да се упознају с радом и плановима компаније, а неколико десетина студената је исказало интересовање за рад у руднику ’Цукару Пеки’ у Бору“, саопштила је компанија Србиjа Зиђин Мajнинг.

Заменик генералног директора и директора Службе за људске ресурсе Јен Мингхуи истиче да ова млада рударска компанија, годину дана након отварања рудника „Чукару Пеки“, има више од хиљаду запослених, од којих је сваки трећи млађи од 30 година.

Наводи и да је план да се рударење прошири.

„С тим ће наравно расти и наше кадровске потребе, а ми нову снагу и покретаче даљег развоја видимо управо у младим и стручним људима“, рекао је Мингхуи.

Иначе, рударска компанија обавља послове подземне експлоатације руде, а бави се и прерадом минералних сировина, док је рудник „Чукару Пеки“ у фази развоја.

Заменик менаџера у Служби за људске ресурсе Предраг Филиповић истакао је да су компанији осим стручњака рударске струке у подземној експлоатацији, потребни и радници за послове машинског одражавања у оквиру самог рудника, као и погона за флотацију.

Зато каже да су потребни млади стручни кадрови, међу којима су и рударски и машински инжењери производног усмерења, као и смера за механизацију и транспортно инжењерство.

Филиповић је додао да компанија тренутно има више од хиљаду запослених, од којих су 900 држављани Србије са просечном платом од око 110.000 динара.

У плану је, додао је, да у наредних три до пет година, буде више од 2.500 запослених.

Интересовање студената је велико, а разговори са кандидатима су вец обављени.

Компанија организује и програм стручног оспособљавања за младе кадрове без искуства, као и програме стручне праксе за студенте техничких факултета у Србији.

Er Srbija 17. maja poleće za Čikago, povratne karte od 640 evra

Преузмите андроид апликацију.