Почетна > Србија
Србија

Зграда Поште Србије у националним бојама Марока у част 65 година дипломатских односа

 Зграда Поште Србије у Београду синоћ је осветљена националним бојама Марока у знак пријатељства и поштовања према тој пријатељској земљи.
Фото: PrtSc/www. posta.rs

Поводом јубилеја 65 година дипломатских односа Србије и Краљевине Мароко и почетка манифестације „Година Марока у Србији – Година Србије у Мароку“, која је свечано отворена данас у ПТТ музеју.

Пошта Србије обележава овај јубилеј и пригодним филателистичким издањем под називом „Заједничко издање Србије и Марока: 65 година дипломатских односа“.

Филателистичко издање под називом „Заједничко издање Србије и Марока: 65 година дипломатских односа“ садржи две пригодне поштанске марке у табаку од по 10 марака, два коверта првог дана (ФДЦ) и пригодан жиг.

Мотиви на маркама су нови друмско-железнички мост преко Дунава у Новом Саду и Мост са косим затегама Мохамед VI у Рабату, а мотив на коверти првог дана је мост „Врла“ на Коридору 10 код Владичиног Хана, важан симбол и градитељско достигнуће савремене путне инфраструктуре Републике Србије.

Манифестација „Година Марока у Србији – година Србије у Мароку” резултат је договора министара спољних послова две земље, Николе Селаковића и Насера Бурита. Они су се усагласили да јубилеј 65 година дипломатских односа буде обележен низом манифестација уз проглашење 2022. године као „године Марока у Србији” и „године Србије у Мароку”.

Žeželjev most na markicama “Pošte Srbije”

Преузмите андроид апликацију.