Почетна > Свет
Свет

Земљотрес у Хрватској уплашио становнике Крка и других места

Земљотрес који је данас погодио Хрватску узнемирио је становнике Крка и других места, а осетио се у БиХ, Словенији и Италији.
Фото: Pixabay/Tumisu

Након јачег потреса магнитуде 4.8 по Рихтеру с епицентром код Башћанске Драге на Крку, уследио је један слабији земљотрес магнитуде два степена Рихтера, 18 километара југоисточно од Ријеке.

Хрватски медији објавили су фотографије одрона у ували Сршчица на острву Крку.

Основна школа „Фране Петрића“ у Цресу је након потреса, који се догодио у 10 сати и 47 минута, ученике послали кућама.

Командир ЈВП Крк Горан Грубишић потврдио је да је на кући у месту Пунат избио пожар кад је због потреса пао бојлер на машину за веш. Додао је да је пожар убрзо угашен и да повређених нема.

Велибор Вело Тополовец из ДВД-а Сан Марино Нови Винодолски је изјавио за хрватске медије да се земљотрес прилично јакко осетио на том подручју, али да, према првим сазнањима, нема значајнијих оштећења.

„Подрхтавање је доста дуго трајало, чула се и тутњавина која је трајала 20-ак секунди. Према нашим сазнањима епицентар потреса је на острву Крку, у близини Башке.

Што се тиче Новога, људи су излетели из кућа, веома су били уплашили, али на срећу, за сада нема никаквих информација о озбиљнијим оштећењима, каже Тополовец и додао да има информације да се потрес осетио све до Карловца.

„Вероватно је да би могао уследити још неки, али ипак верујемо да ће бити слабији и да следи фаза смиривања“, навео је Тополовец.

Становници Башћанске Драге јавили су да се у тренутку потреса чула јака експлозија и да је дошло до одрона камења с локалних брда.

Нови слабији земљотрес у Хрватској, ЕМСЦ је регистровао у 10 сати и 53 минута, магинутеде два степена, с епицентром 18 километара југоисточно од Ријеке.

Lukašenko:Belorusija će se boriti zajedno sa Rusijom u slučaju direktne agresije

Преузмите андроид апликацију.