Почетна > Свет
Свет

Зеленски: Украјина спремна да постане међународни центар војне производње

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је Украјина спремна да постане међународни центар војне производње.
Фото: Танјуг/Spencer Colby/The Canadian Press via AP

Он је рекао да власти у Кијеву могу да понуде посебне услове компанијама које су спремне да развијају производњу оружја заједно са Украјином, преноси ЦНН.

„То ће бити корисно партнерство за обе стране. Мислим да је ово добро време и место за стварање великог војног чворишта“, поручио је Зеленски након састанка са представницима компанија из различитих земаља, укључујући Сједињене Државе, Велику Британију, Немачку, Француску, Турску, Шведску и Чешку.

Он је истакао да су „небески штит“ и деминирање два највећа приоритета за Украјину.

„Морамо ово да урадимо. Ово ће бити корисно, не само за Украјину, већ и за Европу и наше суседе“, рекао је украјински председник.

Додао је да је Украјина заинтересована и за производњу ракета дугог домета и артиљерије са новим могућностима.

„Комбинација напредних технологија и војне тактике помоћи ће Украјини да победи у рату против Русије. Зато нам је приоритет развој одбрамбене производње коришћењем савремених технологија, производња граната, пројектила и дронова у Украјини у сарадњи са светским лидерима у овој области“, рекао је Зеленски.

Borelj u poseti Odesi ponovio punu podršku EU Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.