Почетна > Свет
Свет

Зеленски: Тешка битка за Донбас се наставља

Тешка битка за Донбас се наставља, изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски, преноси Интерфакс.
Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky

„Битка за Бахмут и Соледар, за Кремину, за друге градове и села на истоку државе се наставља. Иако је непријатељ концентрисао највец́е снаге у овом правцу, наши војници – Оружане снаге Украјине, све снаге одбране и безбедности – штите државу“, рекао је Зеленски синоћ у видео обраћању.

Он је захвалио „сваком војнику, воднику и старешини бригаде и других јединица војске који храбро и непоколебљиво извршавају постављене задатке“.

„Хвала борцима јединице „Кракен“ на одлучним акцијама за уништавање непријатеља у рејону Соледара. Хвала војницима Међународне легије Главне обавештајне службе Министарства одбране и јединици „Шаман“, који храбро бране Бахмут“, поручио је Зеленски.

Према његовим речима, у Русији се „вец́ свађају међу собом коме да припишу неку врсту тактичког напредовања“.

„Ово је јасан знак неуспеха за непријатеља и још један подстицај свима нама да извршимо вец́и притисак на окупаторе и нанесемо велике губитке непријатељу“ истакао је Зеленски.

Украјински председник је посебно поменуо и запослене у Спољној обавештајној служби Украјине.

„Они који раде обично су потпуно непримец́ени и о њима се мало прича. Али они заиста доносе веома тешке одлуке за Украјину, за наше браниоце“, рекао је Зеленски.

Он се захвалио целокупном особљу Службе безбедности Украјине, чији су резултати у борби, како је оценио, посебно против колаборациониста и саботера, видљиви.

Ruske snage preuzele kontrolu nad Soledarom

Преузмите андроид апликацију.