Почетна > Свет
Свет

Зеленски: Русија започела „велику освету“ због отпора Украјине

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је Кремљ започео своју „велику освету“ због отпора Украјине руској инвазији.
Фото: WikimediaComonns/The Presidential Office of Ukraine

Зеленски је, након што су руске снаге саопштиле да су оствариле нове војне успехе на истоку Украјине, рекао да су руски напади на истоку били немилосрдни упркос великим руским губицима.

“Ја мислим да Русија заиста хоће велику освету…Сваког дана видимо или већи број њихових регуларних трупа или повећан број Вагнероваца“, рекао је Зеленски новинарима у Одеси, преноси Ројтерс.

Администратор самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин, рекао је, како наводи Ројтерс, да су руске трупе успеле да преузму Вухледар, рударски град који су украјинске снаге од почетка рата користиле као своје упориште.

Пушилинов саветник Јан Гагин изјавио је да су борци руске групе Вагнер преузели делимичну контролу над саобраћајницом виталном за снабдевање која води до Бахмута.

Дан раније је први човек Вагнера изјавио да су његови борци
преузели контролу над селом Блаходатне, северно од Бахмута, али Кијев тврди да су напади на то место и на Вухледар одбијени.

Ројтерс није успео да провери тачност ових тврдњи из независних извора иако, како наводи, локације пријављених борби указују на постепене, али очигледне руске војне успехе.

SAD 11. maja ukidaju vanrednu situaciju uvedenu zbog korona virusa

 

Преузмите андроид апликацију.