Почетна > Свет
Свет

Зеленски: Ништа неће ослабити борбу Украјине против Русије

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да ништа неће ослабити борбу његове земље против Русије, дан након што је амерички Конгрес усвојио нацрт закона о привременом финансирању који изоставља помоћ Украјини.
Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko

Укрјински министар одбране Рустем Умеров рекао је да је добио уверавања о даљој војној помоћи у телефонском разговору са министром одбране САД Лојдом Остином, пренео је Ројтерс.

„Секретар Остин ме је уверио“, написао је он на платформи X (Твитер) да ц́е се америчка подршка Украјини наставити и да ће украјински „ратници и даље имати снажну подршку на бојном пољу“.

Портпарол украјинског Министарства спољних послова рекао је да Кијев ради са својим америчким партнерима на обезбеђивању одлуке о новом буџету која би укључивала средства за Украјину и да је америчка подршка нетакнута.

Зеленски, у снимљеном говору поводом празника Дана бранилаца, није директно говорио о гласању у Конгресу, али је поновио своју одлучност да се бори до победе.

Нико не може да „угаси“ стабилност Украјине, издржљивост, снагу и храброст, рекао је и додао да ће Украјина престати да пружа отпор и бори се на дан победе.

„Док се томе приближавамо сваким даном, кажемо: ‘Бориц́емо се колико год буде потребно'“.

Bajden: SAD će nastaviti da podržavaju Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.