Почетна > Свет
Свет

Зеленски: Из Немачке стигле две батерије ПВО система ИРИС-Т

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је данас да су у ту земљу из Немачке стигле две батерије ПВО система ИРИС-Т.
Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko

„Два нова лансера ИРИС-Т су испоручена Украјини. Ово је моћан и преко потребан ПВО систем. Хвала ти, Немачка, на помоћи да нас заштитиш од руског терора“, рекао је Зеленски у свом редовном видео-обраћању.

Додао је да је данас потписао указ о резултатима провере војних комесара и рада регрутних центара у Украјини, објављено је на сајту украјинског председника.

„Руководство ће бити потпуно смењено. Ратници који су заиста били у борби, који заиста разумеју како и кога треба да бирају за наше снаге одбране и безбедности, то су ратници који ће управљати радом територијалних регрутних центара“, навео је Зеленски.

Он је истакао да су таквом систему потребни достојанство и рационалност.
Поред тога, додао је да је потписао „један од кључних закона који је Украјини потребан за почетак преговора са Европском унијом“ о чланству у тој организацији.

„Преговори треба да почну ове године. Закон гарантује транспарентан, професионалан и правичан избор судија Уставног суда. Наша земља је корак ближе уласку у Европску унију“, поручио је Зеленски.

Luna-25 nastavlja let duž Mesečeve orbite, svi sistemi funkcionišu normalno

Преузмите андроид апликацију.