Почетна > Србија
Србија

Зелени квиз – покажи свету како чуваш планету

Покрет горана Кикинде, у сарадњи са Канцеларијом за младе и Високом школом струковних студија за образовање васпитача у Кикинди, организовао је „Зелени квиз – покажи свету како чуваш планету“. Занимљиво и едукативно такмичење за основце организује се под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.
Фото: Unsplash/Elena Mozhvilo

Правилно разврставање отпада, рециклажа, познавање појмова о животној средини и улози човека у одржавању и заштити животне средине само су неке од тема „Зеленог квиза – Покажи свету како чуваш планету“, организованог у Кикинди. У занимљивим играма надметали су се ученици VI и VII разреда из 10 основних школа из Кикинде и околних места.

Зелени квиз обухвата разне практично обликоване активности, које подстичу развој свести код младих о значају и могућности очувања, рационалног коришћења и унапређења животне средине. А едукација кроз игру један је од најбољих начина да се и најмлађима приближи тема очувања животне средине.

„Циљ Зеленог квиза је да ученици основних школа науче, уколико до сада већ нису, шта је правилно разврставање отпада, колика је важност очувања животне средине уопште,“ каже Невена Месарош Оличков, из Покрета горана Кикинде.

„Оно што је битно за све нас је да имамо исти циљ, а циљ је подизање еколошке свети грађана, и то различитих циљних група, како наших најмлађих, тако и наших најстаријих суграђана. То значи буђење еколошке свести у оквиру различитих тема из области животне средине,“ додаје Мирослава Наранчић, градски Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

Сви учесници квиза добили су тзв. „зелени ваучер“, па ће на тај начин преузети садницу којом ће украсити и озеленети своје школско двориште. Финалисти ће се дружити и на наградној, зеленој екскурзији.

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana primirja

Преузмите андроид апликацију.