Гастроентеролози сматрају да је жељена учесталост пражњења црева она која се одвија од три пута недељно до три пута дневно.
Крушке су једна од намирница са највећом количином влакана, обезбеђујући шест грама укупних влакана по порцији, док садрже значајну количину нерастворљивих влакана.
Познато је да нерастворљива влакна додају волумен и мекоћу столици и делују као благи лаксатив за ублажавање затвора. Кора крушке има највећу концентрацију нерастворљивих влакана.
Постоји много врста овог дивног воћа, а ни са једном нећете погрешити када су у питању нутритивне вредности. Разлика може бити у структури, укусу и мирису.
Тврђе крушке најбоље су за печење посластица, док мекше крушке могу боље да иду уз овсене пахуљице, добро подносе конзервирање, а неке их користе и у супама.
Ево неколико креативних начина да уживате у крушкама:
Додајте танко исечене свеже крушке у тостовани хлеб или пецива од целог зрна са намазом попут лаганог крем сира и поспите их пистаћима. Следећи пут када саставите укусну салату од поврћа, употребите комадиће крушке исечене на коцкице да бисте оброку додали природну слаткоћу.
Помешајте крушке из конзерве или свеже крушке са овсеним пахуљицама да бисте додали другачији укус и хрскавост.
Исеците крушке на комаде по дужини и изаберите неки од сосева који би могли да их обогате по укусу и нутритивној вредности: карамела, црна чоколада, хумус..
Преузмите андроид апликацију.