Иако храна може да буде лек за наше тело, уколико једемо веће количине неких намирница, оне могу да направе више штете него користи.
Храна може да буде лек за ваше тело, али исто тако може да буде и отров. Оно што уносимо у себе има велики утицај на наше здравље, како позитиван тако и негативан.
Намирнице које једемо у директној су вези са нашим здрављем. Зато је врло битно да пазимо шта једемо и пијемо, јер то увелико има утицај на наш организам.
У наставку вам представљамо намирнице за које мало ко зна да, уколико се једу у већој количини, могу да буду штетне по здравље.
1. Броколи и купус
Ако имате проблема са штитастом жлездом, ове две намирнице би требало да избегавате, јер броколи и купус садрже тиоцијанате, који ометају апсорпцију јода.
2. Спанаћ и блитва
Оксалати у спанаћу и блитви штете онима који имају проблема с каменом у бубрегу и повишеним калцијумом.
3. Цимет
Цимет садржи кумарин, који штети бубрезима и јетри, а у већим количинама чак може да повећа ризик од рака.
4. Сир
Сир не само да је препун засићених масних киселина које су лоше за срце, већ садржи и много соли.
Преузмите андроид апликацију.