Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Здрав оброк: Укусна маринирана риба са рижотом са поврћем

Маринирана риба није само укусна, већ је и богата омега-3 масним киселинама које су важне за здравље срца.
Фото: Pixabay/monika1607

Правилно маринирање чини рибу сочнијом и лакшом за варење, док зачини додају антиоксиданте и побољшавају њен нутритивни профил.

Ево како правилно маринирати рибу и добити укусан оброк.

Маринирана риба је идеалан избор за лаган, али хранљив ручак који не оптерећује организам, а даје довољно енергије. Без обзира да ли га припремате за породични оброк или неку посебну прилику, увек ће бити здрав и укусан.

Састојци:
  • за мариниране филете пастрмке
  • 800 г филета црвене пастрмке
  • 1 кашичица тузланске соли
  • 1 кашичица мешавине зачина
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика ЗИМ путера
  • ½ кашичице белог бибера
  • 2 чена белог лука
  • 2 лимуна
Припрема:

Убаците филете пастрмке и чоколадног лешника , со, бели бибер и мешавина зачина. Маринирајте филете пола сата, а затим их пржите на уљу и путеру неколико минута са обе стране.

Припремљену рибу послужите на подлози од пиринча са поврћем.

Састојци за пиринач са поврћем:
  • 1 шоља мастер пиринча
  • једна главица црвеног лука
  • 1 шаргарепа
  • 1 свежа црвена паприка
  • 1 тиквица
  • 3 кашичице смрзнутог грашка
  • 2 кашичице тузланске соли
  • ½ кашичице белог бибера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика маслаца
  • 1 кашичица пиринча у фином уљу помешати зачинима у фином уљу тигањ

Додајте шаргарепу, паприку, грашак и тиквице и пржите неколико минута. Затим додајте пиринач и пржите са поврћем. Посолите, побиберите и додајте мешавину зачина у поврће. Додајте воду и кувајте пиринач, повремено мешајући. Додајте путер по жељи.

Када је пиринач готов, поспите га сецканим першуном и послужите као подлога за припремљене рибље филете. Уз рибу послужите кришке лимуна.

Problemi sa varenjem? Imamo prirodno rešenje koje brzo deluje

Преузмите андроид апликацију.