Маринирана риба није само укусна, већ је и богата омега-3 масним киселинама које су важне за здравље срца.

Правилно маринирање чини рибу сочнијом и лакшом за варење, док зачини додају антиоксиданте и побољшавају њен нутритивни профил.
Ево како правилно маринирати рибу и добити укусан оброк.
Маринирана риба је идеалан избор за лаган, али хранљив ручак који не оптерећује организам, а даје довољно енергије. Без обзира да ли га припремате за породични оброк или неку посебну прилику, увек ће бити здрав и укусан.
Састојци:
- за мариниране филете пастрмке
- 800 г филета црвене пастрмке
- 1 кашичица тузланске соли
- 1 кашичица мешавине зачина
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 кашика ЗИМ путера
- ½ кашичице белог бибера
- 2 чена белог лука
- 2 лимуна
Припрема:
Убаците филете пастрмке и чоколадног лешника , со, бели бибер и мешавина зачина. Маринирајте филете пола сата, а затим их пржите на уљу и путеру неколико минута са обе стране.
Припремљену рибу послужите на подлози од пиринча са поврћем.
Састојци за пиринач са поврћем:
- 1 шоља мастер пиринча
- једна главица црвеног лука
- 1 шаргарепа
- 1 свежа црвена паприка
- 1 тиквица
- 3 кашичице смрзнутог грашка
- 2 кашичице тузланске соли
- ½ кашичице белог бибера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика маслаца
- 1 кашичица пиринча у фином уљу помешати зачинима у фином уљу тигањ
Додајте шаргарепу, паприку, грашак и тиквице и пржите неколико минута. Затим додајте пиринач и пржите са поврћем. Посолите, побиберите и додајте мешавину зачина у поврће. Додајте воду и кувајте пиринач, повремено мешајући. Додајте путер по жељи.
Када је пиринач готов, поспите га сецканим першуном и послужите као подлога за припремљене рибље филете. Уз рибу послужите кришке лимуна.
Problemi sa varenjem? Imamo prirodno rešenje koje brzo deluje
Преузмите андроид апликацију.