Почетна > Бизнис
Бизнис

Због досаде на послу тужио фирму, одштета 40 000 евра

Док је широм света завладао феномен сагоревања, превише ангажовања на пословном плану у Француској је забележен један необичан случај. Наиме, Фредерик Деснар се осећао недовољно запосленим на свом радном месту, па је одлучио да тужи компанију у којој је био запослен. Да цео случај буде још необичнији он је тај спор и добио на суду.
Фото: Unsplash/lebrvn

Фредерик Деснар 2014. године вратио се да ради за произвођача парфема Интерпарфумс после седмомесечног боловања. Он је, како је навео његов адвокат, на боловању био због епилептичког напада којег је доживео током вожње што је резултирало несрећом због које је неколико дана био у коми.

Иако је био вредан радник, по повратку с боловања фирма га је, према његовим речима, потпуно занемарила, радио је у просеку пола сата дневно, без притиска када ће доћи и колико ће се тачно задржати. Како преноси Вечерњи лист, све је трајало четири године.

„Осећао сам се лоше, без енергије и воље, а био ме је и стид што нисам зарадио плату коју сам примао сваког месеца. Имао сам утисак да сам невидљив у фирми”, рекао је Фредерик Деснар на суду.

Виктор Биљбо, Деснаров адвокат, рекао је да постоји веза између посла и погоршања његовог здравља. Адвокати компаније су у одбрани тврдили да Деснар никада није рекао ништа о томе да му је досадно.

Деснар је 2020. године поднео тужбу радном суду и тражио 360 000 евра одштете. Иако је компанија тврдила да се Деснар никада није жалио, суд се сложио да је „занемаривање облик узнемиравања”, а пресуду је крајем 2020. године потврдио Париски жалбени суд.

Američki startap izmislio gvožđe-vazduh baterije

 

Преузмите андроид апликацију.