Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Зазвонило прво школско звоно! Ђаци ушли у клупе, а полицајци обезбеђују школе, све спремно за нови почетак

Почела је нова школска година, а ђацима који су у првој смени, већ је зазвонило за почетак првог часа који је почео интонирањем или извођењем државне химне “Боже правде”.
Фото: Pixabay/White77

– Јуче је био свечани пријем првака и све је протекло у најбољем реду. Што се тиче првог наставног дана, прва смена, код нас су то млађи ђаци овог дана, су ту и дан је тек започео. Полиција је ту још од јуче, а данас су такође дежурни полицајци присутни испред улаза у школу. Они такође контролишу и саобраћај због великог броја деце која долазе – рекла је за НС Уживо директорка ОШ “Иван Гундулић”, Лидија Радуловић.

На питање како су деца реаговала на присуство полиције, Радуловић је истакла да се никакве значајније реакције нису приметиле, јер су се ученици већ сусретали са њима, и пре свих ових немилих догађаја који су нас задесили.

-Саобраћајна полиција је одувек на почецима школске године била у непосредном окружењу – додаје она.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић такође се огласио овим поводом и на свом Инстаграм профилу истакао да је најважније да су све школе отворене за ђаке и да и оне које су имале штету сада су реконструисане и спремне за рад овог 1. септембра.

Школу уписује 65.000 првака и 760.000 осталих ученика основних и средњих школа.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је раније да школе спремно дочекују ученике, да ће ђаке и школе обезбеђивати полицајци и да ће се током школовања посебна пажња посвећивати неговању људских вредности.

Jubilarni 50. Novosadski noćni bazar i privremena izmena režima saobraćaja zbog održavanja bazara

Преузмите андроид апликацију.