Почетна > Србија
Србија

Заживео пројекат „Активни инклузивни сервис Кула”

Општина Кула, у партнерству са Центром за социјални рад општине Кула и Удружењем „Плава птица“ покренула је пројекат „Активни инклузивни сервис Кула“ који се финансира из фондова Европске уније, а укупна вредност пројекта је 384.738 долара. Пројекат кроз три компоненте подржава укључивање и оснаживање рањивих група и представља јединствен модел социјалне заштите.
Фото: Општина Кула

Овај пројекат настоји да постигне укључивање у друштво и економско и стамбено оснаживање маргинализованих група грађана општине Кула и то младих који напуштају хранитељске породице и установе смештаја, особа са инвалидитетом и менталним тешкоћама, жена жртава породичног насиља као и породица у екстремном сиромаштву.

Пројекат се састоји из три компоненте које чине јединствен систем подршке који се по први пут реализује и представља оригинално решење и модел за инклузивну заштиту маргинализованих група.

Општина Кула обезбедиће 16 стамбених јединица које ће се адаптирати, реновирати и опремити основним намештајем и техником да би у њима живеле ове породице. Такође, кроз рад стручних радника ће се обезбедити и саветник за сваку од породица који ће их оснажити за самостални живот, обучити вештинама располагања имовином и одговорном становању, али и пружити помоћ у налажењу запослења и економској самосталности.