Почетна > Нови Сад

Нови Сад Остали спортови

Завршено 12. Првенство града у тенису главом (ФОТО)

Данас је на Лиману 2, са почетком у 9 часова, званично одржано 12. Првенство града у тенису главом на тврдој подлози.
Фото: Градске инфо

Такмичење је реализовано у четири категорије, те су пријављени могли да се, према играчком искуству, определе да ли ће се такмичити као пионири, јуниори, сениори или ветерани.

Сениорска категорија је по бројности дефинитивно предњачила, а у овој категорији победу су однели, годинама непобедиви, Никола Митро и Богдан Маројевић.

Сребрну медаљу освојили су Милан Рончевић и Небојша Џуклевски, док је бронза припала Милошу Дракулићу и Душану Адамовићу.
Фото: Градске инфо

У категорији ветерана Драган Банковачки и Владислав Чолић су били бољи у финалу од Стевана Шаренца и Радојковић Николе, док су треће место освојили Синиша Адамовић и Ђорђе Радивојков.

Немања Немец и Марко Тривић освојили су златну медаљу како у категорији јуниори, тако и у категорији пионири.

Међу пионирима, такође, су се показали и Милан Рончевић и Небојша Џуклевски који су однели сребро, те Милош Дракулић и Душан Адамовић којима је припала бронзана медаља.

Јуниори, који су заслужено освојили друго место и своју сребрну медаљу, су Никола Странмештеров и Јован Половина, а треће место је и у овој категорији припало Душану Адамовићу, међутим, овога пута у тиму са Петром Обрадовићем.
Фото: Градске инфо

Подсећамо, такмичење у овом локалном спорту одржава се од давне 1987. године када је први пут организовано на најпознатијем новосадском купалишту, Штранд.

Кроз ово првенство, показала се одлична симбиоза два удружења грађана, Кутка Лиман 2 и Спортског удружења Тенис Главом.

Иако је цео дан протекао у складу пропагирања спорта и дружења, Лиманци нису пропустили прилику да још једном покажу своју хуманост на делу, те је у склопу првенства организована хуманитарна акција скупљања новца за Данијелу Штрбачки Главић, самохрану мајку оболелу од карцинома.
Фото: Градске инфо

У Бронксу, на Лиману 2, данас је било прилично напето, јер се у овој популарној, новосадској, дисциплини надметало чак 35 екипа.

Уколико желите да сазнате више информација о овом интересантном спорту, обавезно прочитајте доле остављен линк.

Novosadski sport koji je svoje šampione „poklonio“ svetu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.