Почетна > Свет
Свет

Завршена војна вежба НАТО и САД у Јадранском и Јонском мору

Снаге НАТО за напад и поморску подршку и Шеста флота САД завршиле су војну вежбу под називом „Удар Нептуна“ у Јадранском и Јонском мору, уз учешће албанских и хрватских бродова, објавила је данас америчка амбасада у Тирани.
Фото: Wikimedia Commons/Paolo Vila
Вежба „Удар Нептуна“ била је осма фаза серије дуго планираних активности НАТО пројекта „Нептун“, које демонстрирају кохезију Алијансе и доприносе регионалној безбедности и стабилности, написала је америчка амбасада у Тирани на Фејсбуку.

Амбасада је навела да су савезнички авиони заједно летели, док су бродови ударне групе носача авиона „Џорџ Х. В. Буш“ пловили заједно са бројним савезничким бродовима у Јадранском и Јонском мору, укључујући албанска и хрватска пловила.

У саопштењу америчке војске је наведено да је вежба „Нептун страјк“ обухватала Албанију, Белгију, Бугарску, Канаду, Чешку, Хрватску, Данску, Француску, Немачку, Грчку, Мађарску, Италију, Летонију, Литванију, Холандију, Северну Македонију, Норвешку, Пољску, Португалију, Румунију, Словачку, Шпанију, Шведску, Турску, Велику Британију и САД.

Пољска диже ограду на граници са Калињинградом

 

Преузмите андроид апликацију.