Почетна > Србија
Србија

Завршен пут од Доњих Недељица до Грнчара

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на реконструкцији локалних путева у Горњим и Доњим Недељицама и изјавио да је до сада уложено више од 200 милона динара у изградњу путева у том крају.
Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Момировић је истакао да се испуњавају сва обећања која је председник Србије Александар Вучић дао у разговору са мештанима у долини Јадра.

Министар грађевинарства је, заједно са градоначелником Лознице и представницима Путева Србије, посетио Доње Недељице, које су добиле пут до Грнчара, којим је то село сада на свега два километар од Доњих Недељице, док је раније морало да се кружи скоро 10 километара.

„У претходним месецима инвестирали смо више од 200 милиона динара и изградили овде око 16 км путева, а план је да изградимо укупно 68 км у овом крају. Сва обећања која је председник дао се испуњавају и нема никаквог чекања“, рекао је Момировић и додао да му је драго што су мештани задовољни.

Истакао је да је држава пуно инвестирала у Лозницу у претходном период и да су у тај град дошли инвеститори.

„Наставићемо са свим инвестицијама, урадили смо све што је обећано“, навео је Момировић.

Према подацима градских власти у Лозници, у седам насеља око Лознице урађено је 27 км путева.

У месту Доње Недељице урађено је 4,9 км путева од планираних 6,6 км (око 80 одсто је урађено), док је у Горњим Недељицама урађено 6,5 км од планираних 15,1 км (око 40 одсто урађено).

Цветко Пантелић из Доњих Недељица је рекао новинарима да је председник Александар Вучић препознао муке и проблеме тог краја и захвалио му новом путу.

„Овај пут је прелеп, хвала му и држави Србији и Лозници. За два километра смо сада у другом селу (Грнчара), а пре нам је било потребно осам до 10 километара, морали смо да се враћамо назад. То нама пуно значи“, истакао је он.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић је рекао да се заиста све сто је председник Вучић рекао у разговору са местанима и обећао реализује.

„То ће значајно допринети бољем животу грађана у горњем Јадру“, додао је Петровић.

Na sajtu Ministarstva prosvete rešenja iz Srpskog jezika

 

Преузмите андроид апликацију.