Почетна > Конкуриши и ти > Конкурси
Конкурси Нови Сад

Завршен конкурс за учешће у програмском луку „Дочек”: Одобрене 23 пријаве

У оквиру јавног позива за финансирање реализације уметничких програма у просторима независног културног стваралаштва у оквиру програмског лука „Дочек”, одобрене су 23 пријаве.
Фото: Градске инфо

Циљ овог јавног позива је била подршка извођачима, афирмисаним и маргинализованим уметничким групама, односно групама маргинализованих појединаца, а намењен је програмима који ће бити реализовани у оквиру свечаног отварања године културне престонице, у току програмског лука „Дочек”.

Резултате конкурса можете погледати на линку.

Право учешћа на конкурсу имали су регистровани угоститељски објекти, удружења и друге организације који обављају делатност из области културе и уметничког стваралаштва, са територије града Новог Сада, у чијим просторима се обично реализују културно-уметнички програми како независне сцене, тако и афирмисаних уметника, и који поред тога делују у циљу подршке маргинализованих уметничких група и појединаца.

„Дочек” је један од легатских и највећих пројеката Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Ради се о јединственој прослави две Нове године, која обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности, два програмска концепта и два отварања године титуле Европске престонице културе. „Дочек” слави интеркултуралност Новог Сада кроз бројне програме широм града 31. децембра и 13. јануара.

Овога пута, 13. јануар представља и почетак године титуле Европске престонице културе, када ће бити одржана свечана церемонија отварања. Бројни догађаји широм града, на више од 20 локација, у затвореним просторима, уз неколико стотина европских и домаћих уметника који учествују у програму „Дочека”, не само да доприносе развоју културне сцене у Новом Саду, него активирају и неочекиване просторе и стављају их у службу културе.

Muzejska kreativna radionica za penzionere

Преузмите андроид апликацију.